Filtron Szűrők

 • Levegőszűrő
 • Olajszűrő
 • Pollenszűrő
 • Gázolajszűrő
Kategória:

Leírás

A FILTRON nagy szűrőgyártó, mely a világ vezető autómárkáinak készít alkatrészeket. 1997 óta a vállalat a lengyel-amerikai WIX-FILTRON cég része, mely a MANN+HUMMEL csoportba tartozik. A FILTRON szűrők világszerte népszerűek. A cég termékeit Közép- és Kelet-Európában, Észak-Amerikában és Afrikában forgalmazzák.

A FILTRON története

A cég 1982-es megalakulásának pillanatától kiváló minőségű szűrőket készít személyautókhoz, tehergépkocsikhoz és speciális járművekhez is. Jelenleg a FILTRON termékek 15 üzemben készülnek, melyek közül 12 Észak- és Dél-Amerikában, 2 Európában (Lengyelországban és Ukrajnában) és egy Ázsiában (Kínában) található. A vállalat központja a lengyelországi Gostyń-ban van. A cég minden évben 80 millió szűrőt gyárt, melyek 45%-a exportra kerül.

FILTRON márkanéven nagy választékban készülnek eredeti és utángyártott alkatrészek is. A márka szűrőit a következő autógyárak használják fel eredeti alkatrészként: Ford, Land Rover, Mercedes-Benz, Jaguar, Saab, Lotus, Suzuki, Harley&Davidson és Aston Martin, valamint a General Motors és a Volkswagen járművekben is ilyen szűrők vannak.

A cég gondoskodik disztribúciós és logisztikai rendszerének fejlesztéséről, folyamatosan nyílnak képviseletei új országokban. Ez lehetővé teszi az alkatrészek árának csökkentését és a szállítási idő lerövidítését. Webáruházunkban online megvásárolhatja a FILTRON autóalkatrészeket.

A FILTRON autóalkatrészek

 1. Levegőszűrők. Csúcstechnológiás módszerekkel és anyagokból készülnek. A szűrőbetét cellulóz és szintetikus nem-szőtt szövetből készül, mely nanoszálai a beáramló levegő hatékony, a különböző átmérőjű szennyeződésektől való megtisztítását teszik lehetővé. FILTRON márkanéven a következő fajta levegőszűrők készülnek:
  • Kerek- és hengeres légszűrők. Kiváló minőségű szűrést biztosítanak. Rendszerint nagy motortérrel rendelkező autókhoz használják. A deformáció-védelem érdekében a szűrőket fémhálóval erősíthetik meg, mely korrózióellenes bevonattal készül. Néhány szűrőn speciális, elő-szűrőnek nevezett anyag is van, ez a nagyobb részecskék kiszűrésére való.
  • Panelek. Ezeket a legmodernebb autókban használják, mivel jelentősen kevesebb helyet foglalnak el a motortérben. Lehet rájuk elő-szűrőt szerelni, mely megóvja a szűrőbetét az idő előtti elöregedéstől.
 2. Olajszűrők.
  • Felcsavarható (spin-on) szűrők. Ezek fő jellemzője a tartós szűrőház és a gyors beszerelés. A modern járművekben egyre ritkábban használják, mert a leszerelhető burkolatokba helyezett szűrőbetétek használata jóval egyszerűbb. Az alkatrész belsejében lévő szelep gondoskodik az olaj a motor részére való megfelelő időben történő továbbításáról, és megakadályozza a folyadék szivárgását is.
  • Olajszűrő patronok. A szűrőpatronok kupakja és belső magja fémből készül, tartós, és ellenáll a hőingadozásnak. Perforált papírt vagy fémhálót használnak, hogy a szűrőközeget ne érhesse mechanikus sérülés.
 3. Üzemanyagszűrők. Kialakításuknál olyan anyagokat használnak, melyek nem csupán kiváló minőségű szűrést biztosítanak, de segítik a bent maradó víz hatékony elválasztását is emulzió formájában,
 4. Kabinszűrők. A szűrőbetét elektrosztatikusan feltöltött anyagból, szálakból készül. Így hatékonyan vonzzák a szennyeződéseket, melyek kisebbek, mint a szűrőbetét pórusai. Az aktív szén további réteget képez, mivel elnyeli a levegőben található káros gázokat.
 5. Légszárítók. Nem-szőt szintetikus anyagot használnak a kompresszor által beszívott levegő szennyeződésektől való megtisztításához, valamint speciális granulátumokat, melyek elnyelik a nedvességet. A FILTRON szárítók használata akár négyszeres mértékben meghosszabbítja az autórendszerek élettartamát.
 6. Hidraulikus szűrők. Kiváló szűrési teljesítményt nyújtanak, és nagyon ellenállók a nyomásváltozással szemben.